cellolesdenhaag.nl, voor celloles in Den Haag!

 

Met veel plezier heb ik de opleiding "muziek op schoot" gevolgd en inmiddels ben ik gediplomeerd muziek op schoot docente. Ik geef  "muziek op schoot" zowel aan het CKC in Zoetermeer als ookdoorlopende  cursussen en gastlessen op verschillende creches waaronder creche Binnenste Buiten.

 

Het is heerlijk om de allerkleinste spelenderwijs al een muzikale basis mee te geven en de kinderen samen met hun moeder/vader/oma/opa een leuk muzikaal moment te bezorgen. 

 

 

"Muziek op schoot" is een muziekles waarin (groot)ouders samen met hun kind spelenderwijs muziek maken en bewegen op muziek. De cursus  muziek op schoot wordt gegeven aan kinderen van 0-4 jaar, ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Al vanaf de geboorte (ook al voor de geboorte) hebben baby’s zo jong als ze zijn al natuurlijk gevoel voor muziek en ritme. Ze zijn dan ook vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes en muziek. In de les wordt gezongen, muziekspelletjes gedaan, bewogen op muziek, en met verschillende instrumentjes muziek gemaakt. Ook worden andere materialen gebruikt van ballen tot badeendjes en van autootjes tot zakdoekjes

 

Buiten dat het heel leuk en gezellig is worden ook verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd zoals bijv. muzikaliteit, taal/spraak en motoriek.  Bovendien wordt de band tussen ouder en kind versterkt.

 

Er is altijd een luistermoment in de les waardoor de kinderen met verschillende klanken en muziekstijlen kennis maken. 

 

Plezier staat voorop en ik probeer goed te kijken naar de kinderen en in te spelen op hun temperament zodat ze zich als een vis in het water voelen en vrij zijn om lekker mee te doen.